23 Kasım 2017 Perşembe

Balın Yararlarından Kesitler

organik ürün

 Organik bal, beslenmesi desteklenmesi gerekilen doğal bir besin kaynağıdır. Çocuklardan yaşlılara, sporculardan hastalara herkesin tüketmesi için gereken şifaları içerisinde barındırmaktadır. Kemiklerin gelişmesi bakımından önemli bir yere sahiptir. Sırt ağrılarından şikayetçi olanlar için ise bal alternatif bir çözüm olabilmektedir. Sırta belli bir miktar bal sürülüp üzerine de karabiber eklendiğinde ağrı kesici etki göstermektedir.
       Bademciklerin tedavisinde bal ürünü kullanılmaktadır. Örneğin, ada çayından demleyeceğiniz çaya, sirke ve balı karıştırılıp bu karışımla da gargara yapılıp içilirse bademciğe şifa vermektedir. Diğer bir fayda ise arpanın kaynatılmasıyla elde edilen arpa suyuna bal karıştırılıp içildiğinde kusma, öksürük ve bronşit gibi hastalıkları tedavi edici olmasıdır. Ayrıca karın ağrılarını kesici etkisi de vardır. Düzenli olarak bal tüketen kişide ülser problemine çare olacak etkiler gözlemlenecektir. Süte ise bol miktarda bal karıştırılıp içilirse tenya (şerit) parazitini düşürmektedir. Sarılık ola hastaların sabah ve akşam bal yemelerinde fayda vardır.

     Organik balın mikrop öldürücü özelliği bulunmaktadır.  Bu özellik glukooksidaz enziminden ileri gelmektedir. Bal eğer ısıtılırsa bu enzim özelliği yok olmaktadır ve bakterilerin de su kaybedip ölmesine neden olmaktadır. Bu sebepten dolayı bakterilerin neden oldukları göz hastalıklarına da iyi gelmektedir. Ayrıca damar sertliğine de olumlu etki etmektedir. Bal sıcak içildiğinde yedi, soğuk içilirse de yaklaşık yirmi dakika içerisinde kana karışmaktadır. Glikoz yüzdesi düşük olan balları şeker hastaları tüketebilmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder