5 Şubat 2018 Pazartesi
Püren Balı Nedir?
Organik püren balı genel olarak Ege, Akdeniz ve Trakya bölgelerinde yetiştiriciliği yapılmaktadır sebebi ise bitkinin oralarda çoğunlukta olmasıdır.. Bu bölgelerde kendiliğinden yayılma gösteren püren bitkisinin son bahar ve ilk bahar mevsimlerinde çiçeğe gelen türlerinin bilinmiş olduğu söylenebilmektedir. Çiçek rengi olarak ise mor ve pembemsi bir renk sahibidir. Bal arıları için çok zengin bir nektar kaynağı olan püren bununla birlikte da polen deposudur. Püren bitkisinden elde edilmiş organik püren balı ise tat olarak kendine özgü aroması ve çok hafifçe acı bir tadı vardır ve kıvam olarak ise koyu bir kıvamı vardır. Püren bitkisinden toplanan nektarlar organik bala genellikle vişne suyu benzer biçimde bir tat bırakmaktadır. Ama bu tat özgün bir tat olup zevk vericidir. Anzer balından sonrasında en değerli ballardan bir tanesi olan püren balı üretimi çok az bir bal türüdür. Avrupa'nın sahip olduğu bal ve gıda döngüsünün önemli bir yerinde bulunmaktadır. Püren balının faydalarını da sıralayacak olursak karaciğer yağlanmasından şikayetçi olan hastaların ilacı olarak karşımıza çıkar. Bunun yanında idrar yolları rahatsızlıkları olan bireylerin yararına bir ürün olarak uzmanı tarafından öneri sıralamasında yerini almaktadır. Ayrıca tüketen kişiye yüksek enerji olarak geri dönmektedir. Asla deforme gibi bir konum ile karşılaşamazsınız ve boğazda yanma şeklinde bir konum söz konusu değildir. Şekerlenme şeklinde bir olasılık bile bulundurmayacağından güven ile tüketiniz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder