21 Aralık 2017 Perşembe

İtalyan Arısı

organik ürünler

Çok eski dönemlerden beri üstün özellik dediğimiz diğer arı türlerinden ayıran özelliklerini korumayı başarmış bir arı türüdür. Ana vatanı olarak Kuzey İtalya gösterilmektedir. İtalyan arılarının genel özelliği olarak çok çalışkan ve oldukça uysal oldukları bilinmektedir. Kovan içerisinde bulunan ana arı oldukça yüksek bir oranda yumurtlama yeteneğine sahiptir. Çalışkan olduğundan bahsederken içine bu durumda dahil edilmektedir. Üreme yani soy/tür devamı için oldukça fazla bir oranda yumurta üretmektedir. Yavruların pek çoğu ölmez ve bu yavruları büyütme yeteneği oldukça iyi olan bu arı türü organik bal, arı sütü, arı zehri, propolis gibi arı ürünlerini de üretme açısından oldukça verimlidir. Nektar toplama işleminde bu kadar çalışkan olan bir arı türünün organik bal üretme konusunda tembel olması beklenemez zaten. Yavru büyütme yeteneğini çok iyi kullanarak ilk bahar döneminde oldukça kuvvetli koloni oluşturmaya yer hazırlamaktadır. Bir yönden zayıf oldukları söylenir. Bu zayıf özellik te oğul verme eğilimidir. Ama petek örme işleminde çok başarılı oldukları kendilerine has petek ballarda belli olmaktadır. Hatta diğer arı ırklarına göre en güzel peteği örmektedirler. Zaten de yapılan araştırmalar, yaşanılan-elde edilen deneyimler söyler ki en güzel petekleri İtalyan arıları tarafından örülmektedir. Dış görünüş olarak oldukça tatlı bir görünüme sahiptirler. Tatlı bir sarı renge sahiptir. Neredeyse tek kötü özelliği olarak oldukça yağmacı olmalarıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder