Organik bal, içerisinde bakteri bulundurmayan zengin mi zengin içerikli bir besin maddesidir. Antibakteriyel özelliği ile bakterilerle teması halinde onları nemden yoksu bırakıp yok eder. Balın sahip olduğu asidik yapı, bakterilerin yaşamı için elverişli ortam barındırmamaktadır. Balda şimdiye de çeşitli miktarda enzimlere rastlanmıştır. Enzimler, tüm biyokimyasal süreçleri organize ederler, yönetirler, düzene koyaralar ve de hastalıkları çabucak atlatmamıza yararlar.
Organik balın içerisindeki magnezyum, damarlarımızdaki kanın pıhtılaşmasını önlemektedir ve bunun yanı sıra stresin üzerimizdeki olumsuz etkilerinden bizleri korur. Potasyum, bağırsak adalelerimizin faaliyetlerini hareketlendirir. Ayrıca balda, vücudun çok az miktarda ürettiği chocin maddesi vardır. Bu madde, karaciğerin yağ metabolizmasını ayarlayıp aynı anda yağlanmasını da önlemektedir. Bal, yenildikten yaklaşık yirmi dakika sonra bağırsak duvarının bağışıklık sistemini güçlendiren ve besinlerden alınan zararlı maddelerin bize ettiği etkilerden koruyan maddeler, bağırsakta serbest bırakılmasında da etkilidir. Organik balın sahip olduğu ve içerisinde barındırdığı mineraller ve vitaminler, yapısal nitelikleri nedeniyle insanlar için adeta şifa kaynağıdır. Balın neredeyse yüzlerce hastalığa faydalı olduğu iddia edilmektedir.
Balın faydalarını kısaca sıralayacak olursak, içerisindeki şeker emilimi oldukça kolay olduğu için kolayca kana geçmektedir ve midede bulunan fazlalıkları dışarı atmaktadır. Organik bal, kansızlığı da giderebilmektedir. Kan yapıcı özelliği bulunup aynı zamanda hastalığı yeni atlatmış insanlara da güç kuvvet verir. Bal, idrar yollarını temizleyerek mesane iltihabını da giderici özelliğe sahiptir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder