3 Kasım 2017 Cuma

Ballı Meyveli Kaygana Tarifi

Organik balı, lezzetinden ve doğal tatlandırıcı bir görev görmesinden dolayı tariflerinizde kullanabilirsiniz. Bu tariflerin lezzetine lezzet katmak sizlerin elinde. Örneğin vereceğimiz ballı tarifle sofralarınızı güzelleştirebilir, misafirlerinizi gönül rahatlığıyla ağırlayabilirsiniz. Ballı Meyveli kaygana tarifi, sizlerin tarif defterinde olması gereken bir lezzet. Bunun için gereken malzemeler:
  • 2 su bardağı un
  • 1 tane doğranmış şeftali
  • 4 çorba kaşığı toz şeker
  • Yarım paket tatlı mayası
  • Yarım paket tereyağı (tercihe göre margarin de olabilir)
  • 1,5 su bardağı süt
  • 2 çorba kaşığı organik bal
  • 3 adet yumurta
  • 1 çorba kaşığı limon suyu
  • Tuz
  • 1 su bardağı çilek (isterseniz ahududu veya böğürtlen koyabilirsiniz)
Bu saydığımız malzemeleri hazırlayın ve tüm meyveleri, balı ve limonu bir kap içerisinde karıştırıp bir süre dinlenmeye bırakın. Karışım dinlenirken siz de o sırada kayganaları hazırlayın. Bir kaba maya ve unu ekleyip biraz da tuz atın. Ortasına da toz şekeri ve çırpılan yumurtalarınızı yerleştirerek un da ilave edip karıştırın. Daha sonra sütü ekleyin ve topaklanmaması için sürekli karıştırın. Bu karışımı 10 dakika dinlenmeye bırakın. Sonrasında demir bir tavayı ısıtıp tereyağını çatalınıza geçirip iyice yağlayın. Hazırladığınız karışımdan birbirine değmeyecek biçimde 3 tatlı kaşığı kadar koyun ve kabarmaya başlayınca spatula ile çevirin. Karışımın tamamını bu şekilde yaparak kaygana biçimine getirin. Kayganalar hazır olunca üzerlerine ballı meyveli karışımlarınızı dökün ve afiyetle yiyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder