![]() |
organik bal |
Kokusu ve tadıyla enfes
lezzete sahip organik bal, yediden
yetmişe herkesin tüketmesi gereken doğal bir besindir. Organik bal, bizlere sağladığı enerji takviyesiyle zinde olmamızı
sağlar ve çeşitli yiyeceklerle de birleşerek enfes tariflerde yer alır.
Ballı acılı patates kızarması tarifi
denilse ne dersiniz? Kulağa hoş gelen bu yiyeceğin hazırlanmasında gereken
malzemeler:
- 3 adet patates
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı ketçap
- 1 yemek kaşığı mısır unu
- Bir tutam pul biber
- Yarım yemek kaşığı sıvı yağ
- Biraz tuz
- 1.5-2 yemek kaşığı bal
- 1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
- Susam
Patatesleri kızartmalık doğramaya başlayın ve sarımsakları da ezin. Patatesleri, ketçabı, sarımsakları, mısır ununu ve yağı bir kâseye alarak hepsini harmanlayın. Patatesleri kızartmaya başlayın ve kızardıktan sonra havlu kâğıt serilmiş tabağa alın. Daha sonra geniş bir tavada yağ ile birlikte sarımsakları birkaç saniye soteleyin. Üzerine ketçabı ekleyin veya isteğe bağlı olarak acı sos da ekleyebilirsiniz. Sonrasında kızarmış patatesleri de ekleyerek orta ateşte karışımı iyice birbirine yedirin. Son olarak da balı üzerine ekleyerek ocaktan alın. Susam ve tuzu da ekleyerek servis edebilirsiniz.
Başka küçük bir tarif olarak ise sağlıklı mı sağlıklı ballı hardallı somunu sizlere sunuyoruz. Bunun için gerekli malzemeler:
- 2 adet somon fileto
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı hardal
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım limon
- 1 tatlı kaşığı toz zencefil
Malzemelerimiz olan hardalı, sarımsağı, limonu, zeytinyağını ve zencefili de karıştırıp tuz ve karabiberle de tatlandırabiliriz. Fırın ayarını 180 derecede olmak üzere 20-25 derecede yiyeceklerimizi pişirip daha sonra limon dilimleriyle servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun!
- 3 adet patates
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı ketçap
- 1 yemek kaşığı mısır unu
- Bir tutam pul biber
- Yarım yemek kaşığı sıvı yağ
- Biraz tuz
- 1.5-2 yemek kaşığı bal
- 1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
- Susam
Patatesleri kızartmalık doğramaya başlayın ve sarımsakları da ezin. Patatesleri, ketçabı, sarımsakları, mısır ununu ve yağı bir kâseye alarak hepsini harmanlayın. Patatesleri kızartmaya başlayın ve kızardıktan sonra havlu kâğıt serilmiş tabağa alın. Daha sonra geniş bir tavada yağ ile birlikte sarımsakları birkaç saniye soteleyin. Üzerine ketçabı ekleyin veya isteğe bağlı olarak acı sos da ekleyebilirsiniz. Sonrasında kızarmış patatesleri de ekleyerek orta ateşte karışımı iyice birbirine yedirin. Son olarak da balı üzerine ekleyerek ocaktan alın. Susam ve tuzu da ekleyerek servis edebilirsiniz.
Başka küçük bir tarif olarak ise sağlıklı mı sağlıklı ballı hardallı somunu sizlere sunuyoruz. Bunun için gerekli malzemeler:
- 2 adet somon fileto
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı hardal
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım limon
- 1 tatlı kaşığı toz zencefil
Malzemelerimiz olan hardalı, sarımsağı, limonu, zeytinyağını ve zencefili de karıştırıp tuz ve karabiberle de tatlandırabiliriz. Fırın ayarını 180 derecede olmak üzere 20-25 derecede yiyeceklerimizi pişirip daha sonra limon dilimleriyle servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder