9 Kasım 2017 Perşembe

Balın Etkileri Nelerdir ?

  
organik ürünler
 Organik bal tüketimi hekimler tarafından önermektedir ve insan vücuduna birçok faydası bulunmaktadır. Lakin önemli bir nokta, 1 yaşından küçük çocuklara verilmemesi gerektiğidir. Bunun nedeni ise balda bulunan clostridium botulinum bakterisidir. Bu bakteri, bebeklerde bebek botulizmi adı verilen bir hastalığa sebebiyet vermektedir ve bu bakterinin sporları çevremizdeki toprakta, solduğumuz havada, tozda ve ham olan tarımsal ürünlerde bulunmaktadır. Bu sporlar erişkinlerde ve çocuklarda gelişmiş olan bağışıklık sisteminden ve sindirim sisteminden dolayı sorun yaratmamaktadır. Fakat 1 yaşından küçük bebeklerde henüz böyle bir gelişme olmadığı için bağırsak mikroflorası yeterince gelişmemiştir ve bundan dolayı botulizme sebep olabilmektedir.  Organik balın bebekler hariç tüketimindeki yararlara göz atacak olursak:

  • Bal, yaşamsal maddelerin (vitamin, enzimler, mineraller gibi) çoğunu içermektedir.
  • Bir yemek kaşığı balın bulundurduğu 64 kalori, vücudun ihtiyacı olan enerjiyi karşılayıp kaslar için de bir yakıt görevi görmektedir.
  • Yapılan çalışmalarda görüşmüştür ki bal, mide-bağırsak sistemi üzerinde düzenleyici bir etkiye sahiptir.
  • Organik bal, bağışıklık sistemini güçlendiren ve kuvvetlendiren, yara ve iltihapların iyileşmesini sağlayan bir etkiye sahiptir.
  • Bal, cilde sağladığı faydalardan dolayı birçok güzellik ürününün içerisinde kullanılan ana madde olarak rol oynamaktadır.
  • Temel karbonhidrat kaynaklarından birisi olan bal, içerisinde vitaminleri, mineralleri ve aminoasitleri bulundurur.
  • Bal, anti bakteriyel, antifungal ve anti mikrobiyal etkiye sahiptir ve yaraları dezenfekte edebilmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder