28 Ekim 2017 Cumartesi

Sütün Yanında Ballı Cevizli Kurabiye

www.dogalballar.com
   Arılar tarafından üretilip tatlı bir besin olan organik bal, arıların ve yetiştiği bölgenin yapısına göre şekil almaktadır. Arılar organik bal için yüzlerce çiçekten nektar toplamaktadır. Balın birçok çeşidi olduğu bilinmektedir ve sağladığı yararlardan dolayı tüketilmesi desteklenen bir gıdadır. Bu yüzden birçok yemek tariflerinde yerini almaktadır. Sütle beraber tüketilmesi sevilen kurabiye, organik bal ile birleşerek ortaya leziz mi leziz bir lezzet koymaktadır. Ballı cevizli kurabiyemiz için gereken malzemeler:
-          Yarım su bardağı süt
-          125 gram margarin veya tereyağı
-          3 adet yumurtanın sarısı
-          1 su bardağı pudra şekeri
-          1 paket kabartma tozu
-          1 çorba kaşığı organik bal (yoğun tat sevenler için miktar değişebilir.)
-          Malzemeleri alabildiği kadar da un
   Tarifin üzeri için gereken malzemeler:
-          Makineden geçirilmiş veya dövülmüş ceviz içi
-          Hafif çırpılmış 2 yumurta akı
-          Hindistan cevizi (isteğe göre bunun yerine tarçın- şeker karışımı da konulabilir)

    İlk önce, geniş bir hamur yoğurma kabına küçük parçacıklar halinde kesilmiş yağı alın ve yavaş yavaş üzerine un serperek unu yağa yedirin. Bunlar özdeşleştikten sonra diğer iç malzemeleri de ilave edin. Gerektiği miktarda un ilave ederek kulak memesi kıvamında hamuru yoğurun. Hamuru birkaç dakika dinlendirdikten sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde çubuk şekilleri verin. Uçları kendiliğinde ince olacağı için uçlarını hafifçe büküp hilal şekli verin. Çırpılmış yumurta akına da batırıp istediğiniz malzemeyi üzerine dökün. Yağlanmış tepsiye dizerek orta ısıda, 35 derecede pişirin. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder